Vergelijk de iPad Mini met de Samsung Galaxy Tab 2 7.0

2 kleine tablets vergeleken, de iPad Mini vs Tab 2 7.0

De kleine tablet is een duidelijk segment geworden in de tabletmarkt nadat ook Apple zich liet verleiden een kleinere versie van de iPad uit te brengen. In het najaar van 2012 kwam de eerse iPad mini uit en niet veel later kwam ook Samsung met een gewaagde concurent; de Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

Deze beide apparaten hebben afmetingen die eigenlijk precies tussen die van de smartphones en normale tablets invallen. Toch zijn er ook grote verschillen tussen de iPad Mini en de Galaxy Tab 2 7.0, een goed voorbeeld hiervan is het besturingssysteem. De iPad draait op Apple’s eigen iOS terwijl de Samsung uitgerust is met Google’s Android. Welk besturingssysteem beter is is helaas niet objectief te zeggen, gelukkig zijn er nog genoeg andere verschillen tussen de kleine tablets.

Ondanks dat er toch wezenlijke verschillen zijn tussen de 2 rivalen, kan het voor consumenten toch erg lastig zijn een goede keuze te maken. Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van de meeste belangrijke specificaties!

Apple iPad Mini

iPad Mini

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Samsung-Galaxy Tab 2 7.0

Prijs
v.a. € 329 v.a. € 169
Afmetingen
L:20,0 B:13,47 H:0,72 (cm)  L:18,4 B:12,2 H:1,05 (cm)
Scherm
7.9 inch LCD, (1024×768)  7 inch TFT, (1024×600)
Snelheid
Apple A5, Dual Core, 1 GHz Samsung Exynos, Dual Core, 1GHz
Camera
5 megapixels 3 megapixels

De belangrijkste factoren voor het maken van een beslissing zijn in dit geval waarschijnlijk de prijs en de grote van het scherm. Het is duidelijk dat de prijs van de iPad mini hoger ligt dan die van de Samsung Tab 2 7.0. De iPad biedt echter een groter scherm, dit maakt hem zeker aantrekkelijk als het scherm van de Tab net iets aan de kleine kant gevonden wordt.

 Bekijk onze aanbiedingen:

Apple aanbiedingen

Samsung aanbiedingen

Sim Only aanbiedingen