Vergelijk de iPhone 5 met de Samsung Galaxy S4

iPhone 5 vs Galaxy S4

Wij hebben speciaal voor u een vergelijkingstool ontwikkeld zodat u een abonnement na keuze kunt afsluiten bij verschillende providers. Deze kunt u onder aan de pagina vinden!

Begin mei werden de eerste Samsung Galaxy S4’s geleverd in Nederland. Uiteraard zal deze nieuwe smartphone van Samsung zijn voorganger, de Galaxy S3, flink overtreffen. Ook zal deze Galaxy dé grote concurrent van Apple’s iPhone 5 kunnen worden.

Helaas is het meest significante verschil tussen deze twee high-end smartphones is nog altijd het besturingssysteem; iOS of Android. Natuurlijk is het niet zeggen welke van de twee alternatieven de betere is. Over het algemeen wordt iOS als gebruiksvriendelijker gezien terwijl Android meer vrije functies biedt.

De vraag blijft natuurlijk, welk toestel is geschikter voor u? Vergelijk hieronder de belangrijkste specificaties!

Apple iPhone 5

iphone laying

Samsung Galaxy S4
s4-lying

Het mag duidelijk zijn dat de Samsung Galaxy S4 een nieuwer toestel is en daarmee ook hoger scoort wat betreft de meeste technische specificaties. De Galaxy S4 is slechts een fractie groter dan de iPhone 5 maar biedt daarentegen wel een scherm van maar liefst een inch groter. Ook beschikt de nieuwere Samsung over meer rekenkracht dankzij zijn quad-core processor, en een camera met een hogere resolutie.

Prijs
v.a. € 699,- € 699,-
Afmetingen
L:12,38 B:5,86 H:0,76 (cm)  L:13,6 B:6,98 H:0,79 (cm)
Scherm
4 inch LCD  5 inch Super AMOLED
Snelheid
Apple A6, Dual Core, 1300 MHz Qualcomm Snapdragon 600, Quad Core, 1900 MHz
Camera
8 megapixels  13 megapixels

Met een prijs van 699,- euro voor beide toestellen kun je 16gb opslagcapaciteit verwachten. Bijkomend voordeel van de Samsung Galaxy S4 is dat dit geheugen uitbreidbaar is door middel van een geheugenkaart. Voor een iPhone 5 met meer geheugen moet echter fors worden bijbetaald.

Kortom, de Samsung Galaxy S4 is nieuwer en heeft daarmee meer capaciteiten dan de iPhone 5. We vinden de grootste verschillen nog altijd in de besturingssystemen van deze smartphones. Iets dat eigenlijk nog alles bepalend is bij de keuze voor een nieuwe aankoop.

iPhone 5s of Galaxy S4?

Inmiddels zijn er ook al de nodige geruchten omtrent de release van een iPhone 5s (waarschijnlijker dan een iPhone 6). Naar alle waarschijnlijkheid zal deze opvolger ergens in de herfst van 2013 op de markt komen. Uiteraard zullen we de iPhone 5s ook onder de loep nemen zodra er meer details bekend zijn. Tot dan houden we alles bij op deze pagina: iPhone 5s of Galaxy S4 zoom.

iPhone 5 en Galaxy S4 prijs vergelijker met altijd een gratis toestel:


Bekijk onze aanbiedingen:

Apple aanbiedingen

Samsung aanbiedingen

Sim Only aanbiedingen