Vergelijk de iPhone 5c met de iPhone 5s

iPhone 5c vs iPhone 5s

De iPhone 5c en 5s moeten allebei nog in Nederland verschijnen, de prijs is makkelijk te raden. De iPhone 5c zal zo’n €599 kosten en de iPhone 5s zal zo’n €699 kosten. Dit zijn vanaf prijzen want de prijzen stijgen als u meer opslag ruimte in de telefoon wilt.

Beide toestellen worden standaard geleverd met de nieuwste iOS versie: iOS7. Verder is het ook leuk om te weten dat Apple de iPhone 5c uit brengt met een reeks pastel kleuren: blauw, geel, groen, rood en wit. De behuizing van de telefoon is gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat. Een soort plastic van goede kwaliteit wat ook niet snel uit je handen glijd. En zo komt de iPhone 5s uit in een 3tal kleuren: Spacegrijs ( zwart-grijs), Goud (wit-goud) en Zilver ( wit-zilver).

Wij hebben speciaal voor u een vergelijkingstool ontwikkeld zodat u een abonnement na keuze kunt afsluiten bij verschillende providers. Deze kunt u onder aan de pagina vinden!

De vraag blijft natuurlijk, welk toestel is geschikter voor u? Vergelijk hieronder de belangrijkste specificaties!

Apple iPhone 5c

 Apple iPhone 5s

iPhone 5s

Het mag duidelijk zijn dat de iPhone 5c een budget toestel is en dat de iPhone 5s de betere variant is van de twee. Hieronder gaan we daar op in en kijken we naar de prijs en de specificaties!

Prijs
v.a. € 599,- v.a. € 699,-
Afmetingen
124.4 x 59.2 x 8.97 mm  123.8 x 58.6 x 7.6 mm
Scherm
4.0 inch Retina scherm  4.0 inch Retina scherm
Snelheid
Apple A6, Dual Core, 1300 MHz Apple A7, 64 bit, Dual Core, 1300 Mhz
Camera
8 megapixels 8 megapixels, Dual Led Flits

Met een prijs verschil van 100 euro, is de budget iPhone niet echt budget te noemen. Als we kijken naar android telefoons met dezelfde specificaties kom je met deze iPhone 5c duur uit. Maar dan heb je wel één van de top telefoons qua kwaliteit!

iPhone 5c of iPhone 5s?

Ik kan niet zeggen welk toestel je het best kunt nemen. Als het budget niet uitmaakt ga dan voor de Apple iPhone 5s, zit je iets krapper bij kas, of houd je van een kleurtje kies dan de iPhone 5c. Een mooi toestel waar je nog lang plezier van zult hebben!!