iPhone hoesjes

Waterschade en een gebroken scherm zijn de meest voorkomende soorten schade aan de iPhone. Als je lid bent van het ‘AppleCare Protection Plan’ kun je je telefoon twee maal laten repareren in het geval van schade, met een eigen risico van €69 per reparatie. Tegen cosmetische schade ben je helaas niet gedekt met AppleCare, dus eventuele krassen of deuken zul je toch voor eigen rekening moeten nemen.

iPhone EHBO

Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen om je iPhone gezond en veilig te houden. Behalve het gebruiken van een hoesje, kan een beetje kennis van iPhone EHBO ook wel van pas komen. Want wat moet je precies doen als je telefoon per ongeluk in de vissenkom is beland? In de eerste plaats moet je hem zo snel mogelijk uitzetten en dan voorzichtig droog deppen. Ook de binnenkant moet voorzichtig droog gemaakt worden. Wat je absoluut niet moet doen is de iPhone daarna meteen weer aanzetten om te testen of hij het nog doet. Hierdoor is de kans op kortsluiting erg groot en kun je het probleem dus nog erger maken. Je kunt je telefoon het beste een paar dagen laten drogen voordat je hem weer aanzet.

Breekbaar glas

Omdat de iPhone voor een groot gedeelte uit glas bestaat, is de kans op een barst in het scherm relatief hoog. iPhones zonder hoesje hebben een hele hoge kans op een gebarsten scherm als ze vanaf een halve meter hoogte op een harde ondergrond vallen. Een iPhone met een hoesje erom zal een dergelijke val meestal wel overleven, tenzij de telefoon met het scherm plat naar beneden de grond raakt. In dat geval is de kans op een gebarsten scherm bijna net zo hoog als bij een iPhone zonder hoesje.

Materiaalsoorten voor hoesjes

De meest populaire soort iPhone hoesjes zijn backcovers, die van flexibele of van harde materialen gemaakt worden. Aluminium is een veel gekozen materiaal, maar je moet er wel rekening mee houden dat een aluminium hoesje je signaal kan verzwakken. Heb je zowieso al problemen met signaalontvangst dan is een ander materiaal dus een betere optie. Denk aan siliconen bijvoorbeeld. Dit materiaal ligt gemakkelijk in de hand en kan goed schokken opvangen. Omdat het flexibel is, is het niet de beste keuze voor wie zijn iPhone graag in zijn of haar broekzak draagt, omdat siliconen niet goed beschermen tegen verbuigen. In dat geval heb je dus een harde materiaalsoort nodig, zoals carbon fiber bijvoorbeeld.

Geplaatst in Geen categorie