Smartphone stuk? Geen paniek!

Een kapotte mobiele telefoon is vanzelfsprekend erg vervelend, zeker als je niet meer kunt bellen, sms’en of mobiel internetten. Toch geeft een kapotte smartphone geen reden tot paniek! Er bestaan in iedere grote stad verschillende reparateurs voor smartphones, daarbij kun je de telefoon vanzelfsprekend ook op laten sturen naar de fabrikant van het toestel. Zo ben je ervan verzekerd dat de smartphone op een correcte wijze wordt gerepareerd. Het is van verschillende aspecten afhankelijk wat je bij een kapotte smartphone het beste kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan de garantietermijn, de aard van een beschadiging, enzovoorts.

 

Een kapotte smartphone snel laten repareren

 

Wanneer de kapotte smartphone je enige mobiele telefoon is, wil je deze zo snel mogelijk laten repareren om weer goed bereikbaar te zijn. Bij een kapot scherm, een kapotte luidspreker of bijvoorbeeld een haperende homebutton is het aan te raden om een Apple reparatie, Telefoon reparatie Den Bosch of HTC reparatie bij een lokale reparateur uit te laten voeren. Mocht je ervoor kiezen om een dergelijke reparatie door de fabrikant van je mobiele telefoon uit te laten voeren, dan zal je de telefoon in de meeste gevallen al snel enkele weken kwijt zijn.

 

Heb je je telefoon niet verzekerd en heb je niet een van de duurdere abonnementen bij een telecomprovider? Grote kans dat je in dit geval geen vervangend toestel krijgt in de periode dat je de mobiele telefoon kwijt bent voor de uitvoering van een reparatie.

 

Zelf een smartphone repareren

 

Bij sommige beschadigingen aan een smartphone is het mogelijk om deze zelf te repareren. Er zijn verschillende webwinkels waarin complete reparatiesetjes worden aangeboden, bijvoorbeeld voor het vervangen van een kapot scherm, een kapotte oplaadconnector, enzovoorts. Bij de reparatiesetjes wordt een handige handleiding meegestuurd om de reparatie uit te kunnen voeren. Daarbij vind je op internet tal van tutorials, waarmee de reparatie verder vergemakkelijkt wordt.

Geplaatst in Geen categorie