Top 5 gratis weer apps! Voor iOS en Android

Het weer in Nederland werkt niet altijd echt mee, daarom kan een (gratis) weer app wel eens handig zijn!

Mijn favoriete top 5 ziet er als volgt uit:

1.)  Buienradar

Deze weer app is pas geheel vernieuwd en heeft nu zeer veel functies: De bekende buienradar waarmee je kunt zien waar de regenwolken hangen met de verwachting van 2 uur vooruit. Een temperatuurkaart, windkaart en zichtkaart, en dat allemaal nog actueel per plaats. De weersverwachting, ook deze is per plaats in te stellen en het weerbericht. KNMI waarschuwingen. En als laatste File meldingen.

Kortom, een mooie app en helemaal gratis dit is zeker de nr1 weer app!

2.) Weerplaza

De weerplaza  app is een goede tweede op de lijst. Nadat je de app hebt geinstaleerd kun je je locatie delen, en dan krijg je telkens als je de app opstart de actuele weergegevens, die voor komende nacht, morgen en als je iets naar beneden gaat zie je een meerdaagse weers verwachting. Ook kun je nog naar de regenradar ( eigenlijk hetzelfde als buienradar) en je hebt nog het wereldweer, waar je per land het weer kunt gaan bekijken.

3.) Piet!

Deze weer app is vernoemd naar de bekende Nederlandse weerman Piet Paulusma, de app is goed overzichtelijk en leuk voor zijn ‘fans’. De app toont het actuele weer, een 3 daagse verwachting, radar,  een weerkaart van Europa, een strip ( waarom ze die erin hebben gezet?) , en deze laatste is wel grappig: Piet die tegen je spreekt zo zegt hij:’Oant moarn’ en nog 4 andere dingen. Kortom een leuke app en daarom zit hij nog in de top 3.

4.) Het weer

De ‘Het Weer’ weer app is uitgerust met een radar ( eigenlijk hetzelfde als buienradar), en meet het weer op locatie nadat je je locatie met de app hebt gedeeld, er word het volgende gemeten: Tempratuur, windsnelheid, zicht en de luchtvochtigheid.

5.) AccuWeather 

Na heel even instellen en zorgen dat de temperatuur weergave op Celsius staat kunnen we beginnen. Het is een overzichtelijke app die je het volgende laat zien: Zicht, vochtigheid, UV index, zonsopgang en ondergang tijd en windsnelheden. Verder is er een uur voor uur weer / temperatuur verwachting.

 

Getagd met , , , , ,
Geplaatst in apps