Android of iOS app laten ontwikkelen

De smartphone heeft in een ontzettend korte tijd een groot deel van de wereld weten te veroveren. Er zijn steeds meer gebruikers van smartphones en de smartphone is in onze maatschappij al bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken.  Er zijn op het gebied van smartphone duidelijk twee grote spelers te herkennen namelijk Apple’s iOS en Google’s Android.

De duidelijke marktleider is Google’s Android. De voornaamste reden dat Android koploper is, is omdat het besturingssysteem op meerdere smartphone modellen van verschillende fabrikanten kan draaien en in verhouding met iOS goedkoper is. Grote spelers op de smartphone markt zoals Samsung en HTC hoeven aan Google geen licentiekosten af te dragen. Daarom wordt op bijna 70% van alle smartphones het besturingssysteem Android geïnstalleerd.

iOS staat duidelijk op de tweede plaats omdat zowel de iPhone als de iPad enorm populair zijn. iOS en Android samen hebben samen ruim 90% van de smartphone markt in handen.

 

Ontwikkelen van smartphone apps

De meeste apps die ontwikkeld worden, worden logischerwijze voor Android of iOS ontwikkeld. Ondanks dat de grote meerderheid van de smartphone gebruikers een toestel met het Android besturingssysteem hebben, zijn iPhone gebruikers actievere smartphone gebruikers. De gebruikers van iPhone en andere Apple producten zijn vaak kieskeuriger. iOS apps moeten ook aan hogere kwaliteitseisen voldoen dan de gemiddelde Android App. Gebruikers van iOS staan er daarbij wel weer om bekend dat ze vaker bereid zijn om geld uit te geven aan een app. Wanneer een bedrijf een app wil laten ontwikkelen is het dus van groot belang om van te voren goed na te denken over de doelgroep. Wordt het een app waar gebruikers voor moeten betalen? Dan moet men de app misschien alleen voor iOS laten ontwikkelen. Wil men een gratis app aanbieden en een zo groot mogelijke doelgroep bereiken, dan kan de app beter voor Android of voor beide besturingssystemen worden ontwikkeld. App ontwikkelaars zoals Global Orange werken dagelijks met het ontwikkelen van Apps voor verschillende besturingssystemen. Een app ontwikkelaar moet daarbij ook advies geven voor welk besturingssysteem de app het meest geschikt is. Veel mensen denken dat het een eenvoudige handeling is om een app te ontwikkelen voor beide besturingssystemen, dit is echter zeker niet het geval. Wanneer de app voor beide besturingssystemen ontwikkeld moet worden kan de prijs van het ontwikkelen hierdoor bijna verdubbelen.

Geplaatst in Geen categorie